Projecten

Door Werkina opgeleverde projecten:

MTS Talisman

 

Bij Dolderman is recent het MTS Talisman opgeleverd. Ook wij hebben hier ons steentje aan mogen bijdragen.

 

Een mooi project met prachtig eindresultaat!

 

Wij felicteren de familie van Loon met dit mooie schip en wensen hen en de bemanning een behouden vaart.

 

 

 

Geleverd op MTS Talisman:

 

 

De complete elektrische installatie inclusief 2-draads databesturing, monitoringsysteem met touchscreenbediening,

 

Compleet nautisch pakket, camerasysteem, satellietsysteem,tankmeetsysteem, Ecdis Inland Viewer, en AIS installatie.

 

 


Het verhaal achter Power Management

BALANS AAN BOORD

Gilles van Suijlekom, servicemonteur bij Werkina

Het wordt vaak als vanzelfsprekend gezien dat aan boord van een vaartuig alles functioneert zoals het bedoeld is. Dat het schip onder alle omstandigheden bestuurbaar en manoeuvreerbaar blijft, ook wanneer ander energieverbruik, dan de voortstuwing, om extra vermogen vraagt. Om deze gecombineerde functionaliteit te garanderen, zijn moderne schepen uitgerust met een Power Management Systeem. Een geautomatiseerde oplossing die de balans bewaakt tussen de geleverde en gevraagde energie aan boord.

 

 De vraag naar het nut en de noodzaak van een PMS is eenvoudig te beantwoorden. Stel dat de generator ruim voldoende vermogen levert om zelfs op piekmomenten moeiteloos aan de vraag te voldoen. In dat geval is het belang van beheer en controle van de energievoorziening minimaal. In het geval dat de energievoorziening, op basis van een efficiënt en effectief ontwerp, om directe aansturing vraagt, is het onmisbaar. Concreet: het energiegebruik overstijgt nooit de capaciteit. Het systeem voorkomt dit door gebruikers uit te schakelen of  te begrenzen in opgenomen vermogen. Voor de instellingen van het Power Management Systeem bestaat geen standaard normering. Dit is waar de balans om draait: het energieprofiel van alle installaties aan boord tegenover de wensen en eisen van de schipper. En dat voor elk schip apart.  

 

 

Maatwerk

Een PMS implementeren vraagt om maatwerk. De meesten begrijpen dat een kraanschip een ander energieprofiel kent dan een veerboot. Programmeurs vertalen de specificaties in unieke software voor elk schip afzonderlijk. Werkina beschikt over aantoonbare ervaring in de programmering en installatie van dit soort systemen. Kenmerkend voor de programmatuur is het gebruiksgemak. De software kent hoogwaardige functies, zoals een black-out preventie. Het systeem brengt daarvoor de consequenties van elke keuze voorafgaand aan de uitvoering in beeld. De eigenaar of schipper bepaalt de variabelen waarop een PMS de energiebalans aan boord bewaakt. Denk aan efficiency, brandstofbesparing en de beheersing van onderhoudskosten. Meer vragen? Kijk op werkina.nl. 


World Levante PM 6

 

Werkina Werkendam heeft in opdracht van World Marine Offshore (WMO), twee hybride crew transfer, trimarans opgeleverd. Onderscheidend door hun combinatie van drie diesel aangedreven waterjets en twee elektrisch aangedreven waterjets in de buitenste drijvers. 

 

De elektrisch aangedreven jets kunnen tijdens de vele wachttijden bij de windmolenparken op zee, vanuit de aanwezige accubank gevoed worden om hun positie te behouden. Als de schepen in transit zijn wordt de accubank wederom geladen. Een uitdagend project, zeker ook gedurende deze lastige periode.

 


MTS Salacia

Recentelijk is het MTS Salacia opgeleverd bij Dolderman te Dordrecht. 

 

Werkina Werkendam BV leverde op de Salacia de complete elektrische installatie inclusief 2-draads databesturing, monitoringsysteem met touchscreenbediening, compleet nautisch pakket, camerasysteem, complete airco installatie, satellietsysteem, tankmeetsysteem, Ecdis Inland Viewer, en AIS installatie.

 

 

 

Weer een mooi staaltje vakmanschap, het resultaat mag er dan ook wezen. 

 

Werkina Werkendam BV wenst Salacia Scheepvaart BV en de bemanning een behouden vaart.

 


Oplevering MPS Excellence Empress

MPS Excellence empress

Bij TeamCo in Heusden is het MPS Excellence Empress opgeleverd. Werkina heeft met veel plezier en trots een mooi aandeel geleverd aan dit mooie passagiersschip.