Het management team van Werkina Werkendam
Diana Visser-van der Stelt (secretaresse) met Teo van Maastricht (algemeen directeur), Kees Hoekwater (bedrijfsleider), en Andries Haan (assistent bedrijfsleider). Samen met Marty Vos (engineer, niet afgebeeld) vormen ze het MT.

Ruim 40 jaar maritieme ontwikkeling

Werkina is een van de meest ervaren en meest succesvolle scheepsinstallatiebedrijven in de regio. Het geheim van ons succes? We zijn eigenwijs genoeg om op gezette tijden tegen de stroom in te zwemmen en slim genoeg om te weten wanneer het tij is gekeerd en het tijd is voor een koerswijziging. En soms geven we zelf een nieuwe richting aan, zoals in 1996, toen we ons Data Besturings Systeem (DBS) met touchscreen bediening op de markt brachten. Dat werd al snel de nieuwe standaard voor scheepsbesturingen. Sindsdien staan we in de scheepvaartsector bekend als innovatief, creatief en trendsettend.

 

Integraal ontwerpen, engineeren en assembleren

Werkina verzorgt zowel het ontwerp, de engineering en de bouw van complete elektrische installaties voor uiteenlopende maritieme toepassingen, maar wij werden groot als toeleverancier van de binnenscheepvaart. 

 

Werkina kijkt vooruit

Bij Werkina Werkendam kijken de mensen graag vooruit. Toen bij veel binnenvaartschepen nog een ouderwets stuurrad in de stuurhut stond bouwde Werkina al elektrische stuurmachines die dat stuurrad vervingen en automatische besturingen mogelijk maakten. Vervolgens bouwde Werkina honderden stuurmachines met elektronische regelingen.

 

Toen de binnenvaartschepen groter werden en reders massaal overstapten op hydraulische besturingen specialiseerde Werkina zich verder in de elektro-technische installaties op aan boord, van verlichting tot generatoren, pompen en elektrische kraanaandrijvingen.

Complete installaties

Naast motorbedieningen installeert Werkina al decennia lang nautische apparatuur, AC/luchtbehandeling, tankmeting, alarmering- en entertainmentsystemen. Gedurende de gehele ontwikkelingsgeschiedenis kwamen wij steeds opnieuw met verrassende innovaties op de proppen, zoals het modulaire power management systeem voor schepen: W-PROP.

 

W-PROP

Werkina’s modulaire power management voor elektrische voortstuwing bespaart zowel ruimte als gewicht, onderhoud(skosten), brandstof en natuurlijk uitstoot van CO2, SOx en NOx! 

 

Gecertificeerd

Werkina werkt uitsluitend met materialen die hun betrouwbaarheid hebben bewezen. En niet te vergeten: met gekwalificeerde mensen in een CCR gecertificeerd, NEN-EN-ISO 9001:2008 gecertificeerd, SBB opleidingsbedrijf. 

 Bedrijfshistorie

Teo van Maastricht vertelt over 4 DECENNIA MARITIEME GESCHIEDENIS

"Werkina Werkendam is opgericht door (ex) schipper Dirk Versluis in 1977 als handelsonderneming in boegschroeven, autokranen en scheepsbenodigdheden. Versluis had weliswaar weinig kennis van elektrotechniek, maar had wél visie op behoeften. Hij heeft mij via mijn vader in 1987 benaderd om mij als elektromonteur in een oude schuur te laten pionieren met specialistische scheepselektro.

 

Alles wat Versluis beloofde kwam hij na, zorgde in 1989 voor versterking in de persoon van een bedrijfsleider en een hoofd financiën, en in 1991 zaten we dankzij goede zaken in een nieuwbouwpand om de groeiende klantenkring te ontvangen. Toen oprichter Versluis in 1995 onverwachts overleed, bleek wederom de werkelijke kracht van ons bedrijf. Ik kreeg van 11 geweldige collega’s de onvoorwaardelijke steun en inzet om het bedrijf voort te zetten.

 

En tot de dag van vandaag is ons team sterk op alle fronten gebleven. Innovatie, kwaliteit en service, het lijkt vanzelfsprekend maar het kan alleen als je er met z‘n allen achter staat. En zo zijn we verder gegroeid. Al in 1996 introduceerden wij ons Data Besturings Systeem met touch screen bediening dat een rotsvaste reputatie heeft opgebouwd. Innovatie zit in ons bloed en techniek in onze genen. Dus ook in ons nieuwe onderkomen blijven we doen wat we altijd hebben gedaan: voorop lopen en doen wat werkt.”

 

In het in 2010 volledig vernieuwde bedrijfspand aan de Werkendamse Biesboschhaven kunnen reders en schippers zich laten updaten over de stand van zaken in de maritieme elektrotechniek. Wij heten u alvast hartelijk welkom!