Bedrijfshistorie

Teo van Maastricht vertelt over 4 DECENNIA MARITIEME GESCHIEDENIS

"Werkina Werkendam is opgericht door (ex) schipper Dirk Versluis in 1977 als handelsonderneming in boegschroeven, autokranen en scheepsbenodigdheden. Versluis had weliswaar weinig kennis van elektrotechniek, maar had wél visie op behoeften. Hij heeft mij via mijn vader in 1987 benaderd om mij als elektromonteur in een oude schuur te laten pionieren met specialistische scheepselektro.

 

Alles wat Versluis beloofde kwam hij na, zorgde in 1989 voor versterking in de persoon van een bedrijfsleider en een hoofd financiën, en in 1991 zaten we dankzij goede zaken in een nieuwbouwpand om de groeiende klantenkring te ontvangen. Toen oprichter Versluis in 1995 onverwachts overleed, bleek wederom de werkelijke kracht van ons bedrijf. Ik kreeg van 11 geweldige collega’s de onvoorwaardelijke steun en inzet om het bedrijf voort te zetten.

 

En tot de dag van vandaag is ons team sterk op alle fronten gebleven. Innovatie, kwaliteit en service, het lijkt vanzelfsprekend maar het kan alleen als je er met z‘n allen achter staat. En zo zijn we verder gegroeid. Al in 1996 introduceerden wij ons Data Besturings Systeem met touch screen bediening dat een rotsvaste reputatie heeft opgebouwd. Innovatie zit in ons bloed en techniek in onze genen. Dus ook in ons nieuwe onderkomen blijven we doen wat we altijd hebben gedaan: voorop lopen en doen wat werkt.”

 

In het in 2010 volledig vernieuwde bedrijfspand aan de Werkendamse Biesboschhaven kunnen reders en schippers zich laten updaten over de stand van zaken in de maritieme elektrotechniek. Wij heten u alvast hartelijk welkom!