Data besturings systeem (DBS)

DÉ STANDAARD IN BETROUWBAARHEID EN FLEXIBILITEIT

In 1996 bracht Werkina Werkendam als eerste het DBS op de markt, een doeltreffend 2-draads besturingssysteem dat in korte tijd dé standaard voor scheepsinstallaties is geworden.

 

Het DBS oogstte succes dankzij de volgende voordelen:

  • sterke reductie en vereenvoudiging van bekabeling
  • systeem moeiteloos uit te breiden voor extra generatoren, pompen, spudpalen, alarm- en lichtpunten etc.
  • indien gewenst beheer op afstand d.m.v. PC met touchscreen en GSM
  • maximale betrouwbaarheid dankzij modulaire opbouw van hardware én software

Onze solide service en ondersteuning deed de rest. Werkina is vanaf 1996 voor zee- en binnenvaart hét begrip in Data Besturings Systemen.

 

 

Ontwikkeling

Werkina staat voor “permanent innoveren”

 

Als marktleider op het gebied van DBS voor alle typen beroepsschepen, is Werkina permanent actief met innovaties om de koppositie vast te houden. Aan het DBS kunnen voortdurend nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Alle systeemgegevens worden verwerkt in statistieken en grafieken voor analyse en optimalisatie. Kortom, een DBS van Werkina verbetert zichzelf voortdurend. 

Maar bij Werkina werken we zelf ook aan verbeteringen. Een treffend voorbeeld van innovatie is de explosieveilige PC met TFT en touchscreen, die in een netwerk functioneert met het stuurhuis-touchscreen en de lading-PC. Hierdoor zijn vanaf het dek alle elektrische functies te bedienen en is het volledige tanksysteem uitleesbaar.

 

 

DBS in koppelverband

De onmisbare functionaliteit

 

Een onmisbare functionaliteit is het DBS op een duwcombinatie of ander koppelverband van schepen. Via één enkele datakabel worden alle belangrijke data van de bak naar het schip geschakeld. Een uiterst doeltreffende en functionele oplossing om vele zaken aan te sturen, zoals generatorvoeding, bilge-, brand- en niveau-alarmeringen, navigatieverlichting, oproepen en alle vormen van controle.

 

 

Metingen

Analoge metingen digitaal gevisualiseerd

 

 

Een DBS van Werkina is zó flexibel dat ook analoge metingen in beeld kunnen worden gebracht. Analoge meetmodules kunnen zonder problemen aan het systeem worden gekoppeld en worden doorgegeven aan het touchscreen in het stuurhuis.

U kunt daarbij denken aan de volgende metingen:

  • tankmeting voor brandstof, drinkwater, ballast, smeerolie, etc.
  • volt-,ampere- en frequentiemetingen.
  • metingen van hoofd- en hulpmotoren: toerental, oliedruk, koelwatertemperatuur etc.

 

Koppeling aan touchscreen

Betrouwbare techniek, eenvoudige bediening

 

Het DBS is een zelfstandig systeem en daardoor bedrijfszeker. Het wordt gekoppeld aan de PC die op vertrouwde Windows menu’s draait. Via eenvoudige handelingen aan de lessenaar regelt u alle mogelijke instellingen, zoals wijzigingen in omschakeltijden, voorrangschakelingen en doormeldingen van alarmpunten. Uw “regelkamer” is het ergonomische touchscreen, dat plezierig in het gebruik is en voorzien van dimbare verlichting.

 


Heeft u een idee?