W-PROP beheert River Drones’ powermanagement

Schepen zonder kapitein aan boord, dat is wat de River Drones zijn. De besturing gebeurt vanaf de wal, door ervaren schippers die alleen ‘aan boord’ zijn als de schepen daadwerkelijk varen. Straks, na een uitvoerig test- en evaluatieprogramma, zullen er alleen nog matrozen aan boord zijn, die zorgen voor het afmeren, ontmeren en begeleiden bij sluispassages. Samen met een aantal andere innovaties, maakt dit de schepen super efficiënt en voorbereid op elke denkbare ontwikkeling in de markt.

 

River Drone 1 (foto: Media Creators)
River Drone 1 (foto: Media Creators)

Werkina’s W-PROP Powermanagement beheert aan boord van de River Drones alle electriciteit, inclusief de twee innovatieve Equadrive voortstuwingen en boegschroeven. Het vermogen komt uit twee Stage V generatoren, die naar behoefte in- en uitgeschakeld worden en zodoende flink op uitstoot besparen. 

 

De meeste innovatieve kracht zit in de besturing op afstand. In close harmony met Seafar installeert Werkina de apparatuur die dit mogelijk maakt. Om alle componenten aan boord foutloos samen te laten werken, is maatwerk software ontwikkeld. Daar is veel tijd en expertise in gestopt. Voordat een schip de vaart in kan, moeten alle denkbare scenario’s aan boord doorlopen worden. Per situatie zoeken wij naar de optimale balans in de energiehuishouding. En natuurlijk het voorkomen van storingen. De River Drones zijn voor Werkina een mooi project waarin de technici zich kunnen uitleven en profileren.