De toekomst is elektrisch

Eerste volledig elektrisch varende schip is in ontwikkeling

Het eerste volledig elektrisch varende schip is in ontwikkeling.
Impressie: Omega Architects

De toekomst is volgens Werkina elektrisch, volledig elektrisch. Fossiele brandstoffen zullen over enkele tientallen jaren niet meer aan boord te vinden zijn. Behalve door de technische ontwikkelingen wordt dat idee ook gevoed doordat steeds meer grote opdrachtgevers ‘geheel groen’ als voorwaarde 

stellen voor hun nieuwbouwprojecten. Het publiek wil het en ook overheden stimuleren het door strenge normering enerzijds en interessante subsidies anderzijds. innovatieve lading aan boord

Werkina Werkendam is gevestigd in een modern bedrijfspand aan de Werkendamse Biesboschhaven waar reders en schippers zich kunnen laten informeren over de laatste stand van zaken in de maritieme elektrotechniek.

 

Werkina is een van de meest ervaren en meest succesvolle scheepsinstallatiebedrijven in de regio. Het geheim van ons succes? We zijn eigenwijs genoeg om op gezette tijden tegen de stroom in te zwemmen en slim genoeg om te weten wanneer het tij is gekeerd en het tijd is voor een koerswijziging. En soms geven we zelf een nieuwe richting aan, zoals in 1995, toen we een nieuwe totaaloplossing voor de elektrische aandrijving en besturing van scheepsroeren ontwikkelden.

Ons Data Besturings Systeem (DBS) met touch screen bediening kwam in 1996 op de markt en werd al snel de nieuwe standaard voor scheepsbesturingen. Sindsdien staan we in de scheepvaartsector bekend als innovatief, creatief en trendsettend.

 

Integraal ontwerpen, engineeren en assembleren

Werkina verzorgt het ontwerp, de engineering en de bouw van complete elektrische installaties voor uiteenlopende maritieme toepassingen, maar wij werden groot als toeleverancier van de binnenscheepvaart. 


Bekijk een korte uitleg van LNG-Elektrische voortstuwingThuis op elk schip

Werkina levert complete elektrische installaties in tal van maritieme sectoren. Naast motorbediening bieden wij ook nautische apparatuur, AC / luchtbehandeling, tankmeting en-alarmering, en entertainmentsystemen. Maak hierboven een keuze en bekijk wat wij voor uw schip kunnen doen. Vindt u niet wat u zoekt, laat het ons weten!

Wilt u door ons gebeld worden?

Laat hier uw naam en nummer achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!Werkina in beweging

Onze kernactiviteiten in beeld

Interview op Hafen TV, Hamburg